Asociaţia Purtătorii de Făclie.

Aprilie 2019

 

Cuprins:

Dragi prieteni,


Ne apropriem de Paşte. Când mă gândesc la Paşte îmi vin sentimente de bucurie şi speranţă. Isus a înviat. Moartea nu mai este sfârşitul. Toată viaţa apare într-o altă lumină pentru cei care au această speranţă în Isus. 

Zilele astea citesc pasajele în care Isus se îndreaptă spre final. El menţionează de mai multe ori că va muri şi apoi va învia. Ucenicii nu realizează ce spune Isus, mai ales a doua parte din spusele Sale. Aceste cuvinte trec pe lângă ei fără să producă vreo reacţie. Ucenicilor le cade fisa mult mai târziu, după ce totul s-a întâmplat. Lucrurile au rămas la fel. Ce nu este pe radarul nostru trece de noi fără să aibă vreun impact.

O fostă studentă de la Şcoala Biblică a participat din nou la lecţiile despre misiune de anul acesta. După aceea mi-a spus: "Acum, după ce am trăit un an în România, tot ce ai spus este aşa de relevant."

Am vorbit din Cuvântul lui Dumnezeu în cele 8 tabere de schi, care au fost pline, în cluburile Micii exploratori, la pregătirea pentru lideri şi acum la Şcoala Biblică. Cu siguranţă că mult din ce am vorbit nu s-a înţeles pe deplin, dar avem încredere că la timpul potrivit, Dumnezeu va face ca aceste cuvinte să devină cuvinte vii.

Vă invit să citiţi, să vă bucuraţi cu noi, să vă rugaţi pentru noi şi să vă implicaţi dacă Dumnezeu vă pune pe inimă acest lucru.

Ebbe

Conferință cu Peter Reid, Director Internațional Purtătorii de Făclie

 
în data de 4 mai 2019, începând cu ora 10:00
 
Anul acesta vine Peter Reid, Director Torchbearers International, să predea la Școala Biblică în săptămâna 29 aprilie - 3 mai. Puteți să vă înscrieți pentru această săptămână în program Taste and See de la Școala Biblică.

Dorim să folosim această ocazie, să beneficieze mai mulți oameni de învățătura lui și să aibă ocazia să-l cunoască. Vom organiza o conferință în care Peter ne va vorbi despre "Isus în noi, dinamica vieții creștine." 

Vor fi trei sesiuni de învățare și o sesiune cu întrebări și răspunsuri.
Vom avea și un prânz împreună și va fi timp pentru a vorbi cu Peter. 
Nu trebuie să plătiți pentru conferință, dar vă rugăm să vă înscrieți online să putem planifica masa și sala. 

Mai multe detalii...
  

Taberele de schi/snowboard

După cum a scris și Ebbe mai sus, ne-am bucurat de 8 tabere de iarnă pline. Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a protejat și nu am avut accidente serioase. Participanții au fost încântați că am avut zăpadă din belșug, vremea a fost bună, iar din punct de vedere tehnic, totul a mers bine. Pe lângă asta, zilele de schi și snowboard s-au îmbinat cu învățătură sănătoasă și pentru duh și minte. Ne rugăm ca studiile biblice să aibă în continuare un impact asupra participanților și Cuvântul lui Dumnezeu să găsească un pământ bun și un mediu propice pentru dezvoltare.
 
Tihi

A III ediție a Școlii Biblice PdF

Anul acesta s-au înscris la Şcoala Biblică pentru Misiune 17 studenţi. Am avut un început bun şi fiecare student pare încântat să fie aici; studenţii sunt nerăbdători să înceapă provocările care le stau înainte. Iată câteva dintre lucrurile pe care le-au spus legat de prima lor săptămână aici:
 
Jerry, coordonatorul Școlii Biblice
Prima mea săptămână la PdF a depăşit cu mult aşteptările mele. Din prima clipă în care am ajuns am fost întâmpinată de un staff prietenos, care m-a făcut să mă simt ca acasă. E evident că echipa de aici s-a rugat ca relaţiile care se vor forma să fie de calitate, pentru că atât eu, cât şi ceilalţi studenţi am fost surprinşi să vedem cât de repede am reuşit să ne cunoaştem unul pe altul (atât studenţi, cât şi staff). Un mod foarte bun prin care am început să avem încredere unul în altul a fost prin team building-ul din primele zile. Am fost provocaţi să depăşim obstacole împreună, ca echipă, pentru a învăţa să ne bazăm unul pe celălalt (mai ales când câţiva din echipă au fost legaţi la ochi). Alte lucruri importante din săptămâna asta au fost activităţile pe care le-am făcut împreună, ca studenţi; de exemplu am jucat fotbal, ultimate frisbee, am mers pe munte să vedem apusul, iar în weekend am mers la schi/snowboard şi din nou pe munte. Pe lângă părtăşie şi activităţi, lecţiile din săptămâna asta (Introducere în misiune – studii prezentate de Ebbe) ne-au ajutat să înţelegem baza misiunii şi ne-au ajutat să ne îndreptăm atenţia asupra motivului pentru care suntem toţi aici – să slujim, să îi iubim pe ceilalţi şi să mergem să facem ucenici în toată lumea (Matei 28:18-20). Staff-ul, comunitatea şi locul în care este situat centrul PdF ne-a oferit un mediu propice în care să ne apropiem unul de altul şi cel mai important e că ne inspiră pentru a adânci relaţia noastră cu Dumnezeu.
 
Kallie, studentă
Săptămâna care a trecut a fost una foarte provocatoare; ne-am strâns aici persoane din culturi şi limbi diferite, iar acum trebuie să învăţ să dezvolt o relaţie cu fiecare. Mi-am dat seama însă de faptul că toţi avem ceva în comun: Îl avem pe Cristos! Am învăţat primele lucruri legate de ce înseamnă misiunea şi că de fapt e o chemare pe care doar Dumnezeu o lansează, pentru că „în joc” e Numele Lui.
 
Leo, student

Te invităm să fii student oaspete la Școala Biblică timp de o săptămână 


mai multe detalii...
 

Șantier complex cazare

Acolo unde acum un an a fost o groapă, se află acum o casă mare. Este o minune pentru noi că am reuşit să realizăm acest proiect semnificativ, în mare parte în regie proprie. În toamnă v-am rugat să ne sprijiniţi cu donaţii pentru tâmplăria PVC, să putem închide casa şi să lucrăm iarna în interior.

Mulţumim pentru tot sprijinul vostru (peste 80% din suma necesară a fost donată). 
În iarnă am reuşit, cu ajutorul mai multor echipe de voluntari din Germania şi din România, să facem instalaţiile din interior. Urmează să vină luna aceasta un specialist din Germania pentru tencuiala cu ipsos.

Paşii următori vor fi:  izolarea acoperişului, şapa cu încălzire în pardoseală şi finisajele în camere.

În faţa noastră mai stă un efort financiar foarte mare: instalarea pompelor de căldură pentru încălzirea casei. O firmă din Austria care a făcut şi instalaţiile din clădirea principală va veni la începutul lui iunie să execute această lucrare. Ne rugăm să putem plăti această investiţie.  
Ţinta noastră este să finalizăm o mare parte din camere până la sfârşitul anului.   
Dacă doriţi să ne sprijiniţi şi practic, trebuie să ştiţi că mai este nevoie de meseriaşi la tencuit, la şpăcluit şi la gresie şi faianţă. 
Finalizarea acestui project va contribui enorm la extinderea lucrării de la PdF.
 
Ebbe

Abia am început pregătirile pentru taberele viitoare și deja multe nu mai au locuri disponibile.

Dar pentru cele în care mai sunt locuri, vă invităm să vă înscrieți!

Mai

Weekend pentru Femei

10.05.2019 - 12.05.2019Părtășie, inspirație, odihnă și creativitate între femei, ascultând Cuvântul lui Dumnezeu.Nu mai sunt locuri disponibile...

Tabără pentru Tătici și Copii

14.05.2019 - 17.05.2019

Vârstă: minim 6 ani
 
Un timp special pentru tătici împreună cu copiii lor, proiecte de construcție în familie, provocări prin experiențe outdoor, studii biblice pe înțelesul fiecărei vârste.

Nu mai sunt locuri disponibile...

Iunie - Iulie

Micii Exploratori

29.06.2019 - 06.07.2019

Vârstă:
9 - 12 ani

O tabără de aventură în care teoria şi spiritul practic se împletesc pe fundalul unei istorii trăite cu mintea, sufletul şi trupul.Nu mai sunt locuri disponibile...

Tineri exploratori

14.07.2019 - 21.07.2019

Vârstă:
13 - 15 ani

Prieteni noi, aventură, suspans, munţi şi descoperirea Celui ce le-a creat pe toate. Iată câteva dintre ingredientele de succes ale unei tabere, pe care o vei ţine minte multă vreme.

Nu mai sunt locuri disponibile...

Iulie - August

Max Bike

21.07.2019 - 28.07.2019

Vârstă:
Minim 17 ani

O tabără pentru cei care îndrăgesc mountain biking-ul şi natura, care îmbină trasee în contextul unor peisaje deosebite, amuzament, sport, relații, dar şi multe aplicaţii pentru viață.

Mai multe detalii...

Outdoor Challenge

30.07.2019 - 04.08.2019

Vârstă:
minim 18 ani


"Outdoor Challenge" este o tabără pentru tinerii care iubesc activităţile "outdoor".Mai multe detalii...

August

Xploratori

11.08.2019 - 18.08.2019

Vârstă:
 16 - 19 ani

O tabără pentru adolescenţii aflaţi în cea mai provocatoare etapă a vieţii lor. Adolescenţa înseamnă schimbare, prietenie, alte perspective, noi confruntări, relaţie cu gaşca, tensiuni cu părinţii, percepţie confuză despre tine însuţi, decizii care te vor influenţa toată viaţa.

Nu mai sunt locuri disponibile...

Supraviețuire Montană

15.08.2019 - 25.08.2019

Vârstă:
 minim 18 ani


Mountain Survival este o tabără care ți se adresează dacă ești pasionat de peisaje alpine, entuziasmat de dezvoltare personală și interpersonală, doritor să-ți depășești limitele.


Mai multe detalii...

RUGĂCIUNE

Motive de
MULȚUMIRE

 
  • Numărul mai mare de studenți la a III ediție a Școlii Biblice
  • Lucrările pe șantier decurg conform planurilor
  • Voluntarii care ne ajută pe termen lung și scurt

Motive de
RUGĂCIUNE

 
  • Protecția lui Dumnezeu în continuare pentru echipa PdF și participanții din tabere
  • Să primim autorizațiile necesare pentru următorul tronson din Complex Cazare 
Dezabonare    |    Vizualizează online