Septembrie 2020

CUPRINS:

Evenimentele din această vară | Școlile Biblice | Construcție | Evenimente viitoare

Dragi prieteni,

Se încheie o vară neobișnuită la PdF, cum nu am mai avut niciodată, influențată de situația pandemiei COVID. Pentru toți, în toată lumea, este o situație nouă, care cere multe decizii și flexibilitate și care este gestionată foarte divers. 

Ca echipă PdF am decis în luna iunie că vom face tabere în condițiile în care legislația ne permite. Ne-am lăsat călăuziți în această decizie de versetul din 2 Corinteni 4:18: 

“Noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele care nu se văd, deoarece cele care se văd sunt trecătoare, dar cele care nu se văd sunt veșnice.”

Această perspectivă asupra lucrurilor ne îndeamnă să nu ne lăsăm cuprinși de frică, ci să avem încredere în Dumnezeu și totodată ne amintește că relația cu Isus este cel mai important lucru, iar Evanghelia trebuie vestită indiferent de circumstanțe.

Din păcate nu am putut ține taberele mari de copii și adolescenți, dar le-am înlocuit cu tabere de familii. Restul taberelor le-am ținut cu modificările necesare. Spre deosebire de alți ani, am observat în toate taberele o bucurie și mulțumire deosebită a participanților. Cred că în aceste tabere am înțeles adevărul din ceea ce spune Isus:  

„Omul nu trăiește numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.“  - Matei 4:4

Suntem ființe tot unitare, cu trup suflet și duh. Nu este suficient să fie doar trupul sănătos, ci avem nevoie de părtășie între noi și cu Dumnezeu. Și de această părtășie ne-am bucurat în mod deosebit vara aceasta.  

Taberele au meritat tot efortul, dar trebuie să adaug că nu a fost mereu ușor. Toate prevederile legale au cerut un volum mai mare de lucru. La începutul lunii august am mers în Germania cu Elke, neplanificat, fiindcă a fost evident că mama mea avea să moară. Pe drum m-am îmbolnăvit și timp de o săptămână am fost izolat, iar toată echipa PdF a stat în tensiune și protecție maximă până am primit rezultatul testului, care s-a dovedit a fi negativ pentru Covid. Mă bucur că Domnul a îngăduit s-o mai văd o dată pe mama mea înainte să moară și să particip la înmormântarea ei. O situație similară am mai avut și la mijlocul lunii august, dar suntem foarte mulțumitori că, până în momentul de față, nu am avut la centrul PdF niciun caz de îmbolnăvire COVID. Domnul ne-a protejat.  

Prin această scrisoare împărtășim din experiența de vară. Cu încredere în Domnul ne uităm și înainte și anunțăm ce am planificat pentru toamnă.

Ebbe

 

VACANȚĂ ÎN FAMILIE

Din cauza situației pandemice, cu mare tristețe am fost nevoiți să anulăm Micii Exploratori. A fost tristețe atât pentru noi, cât și pentru mulți copii.

Prin urmare, în calendarul nostru s-au eliberat două săptămâni. Am decis să înlocuim cele două tabere Micii Exploratori care erau planificate pentru vara anului 2020 cu două evenimente “Vacanță în familie”, evenimente care se adresau – așa cum spune și titlul – familiilor.

Și au fost două săptămâni foarte frumoase, atât pentru noi, cât mai ales pentru familiile care au decis să își petreacă vacanța la noi.

Am călătorit împreună cu Noe, am avut grupe de studiu pe categorii de vârstă, am râs mult, ne-am jucat, am fost în excursie, ne-am închinat lui Dumnezeu prin cântece, iar la sfârșit mulți dintre cei prezenți au ajuns la concluzia că a fost prea puțin.

Florin

PLAN B

Plan B pentru că Xploratori nu a mai avut loc și am vrut să oferim un eveniment pentru cei care ar fi venit în Xploratori.

Plan B – un eveniment cu totul diferit față de taberele PdF adresate adolescenților. Prima surpriză – cazare în clădirea nouă. Unde e mirosul de corturi?, se întrebau unii dintre ei. A doua – întreg programul afișat încă de la început.

Două zile de drumeție în munte. O călătorie spirituală în care am învățat despre planul lui Dumnezeu și planurile noastre. Timp liber să facem baie în lac sau să povestim cu prietenii mai vechi sau mai noi. Discuții individuale profunde ale participanților cu liderii.

Acestea au fost doar câteva din ingredientele celor două ediții Plan B din anul acesta. 

…a fost frumos, dar la anul ne-am bucura să ne reîntoarcem la Xploratori …

Florin

 

OUTDOOR CHALLENGE

Deși cu un program adaptat și mai puțini participanți decât în mod normal, am putut să ținem tabăra Outdoor Challenge. Îi suntem foarte recunoscători lui Dumnezeu pentru protecția Sa din timpul diferitelor activități outdoor. De la drumeții în munți, până la ciclism montan, respectiv alpinism și rapel pe stânci, am putut experimenta faptul că EL a fost întotdeauna alături de noi. „A-L urma pe Isus” a fost subiectul studiilor biblice și sperăm și ne rugăm ca participanții de la Outdoor Challenge să se confrunte cu această „provocare” și să-l urmeze pe Isus în viețile lor personale.

Stefan

 

ȘCOLILE BIBLICE

În timpul perioadei de izolare Cursurile Școlii Biblice ținute online au fost o mare binecuvântare. Am avut surpriza de a avea 40 de studenți care s-au înscris la acest program. Inițial nu am fost siguri cum avea să decurgă acest program din cauza experienței limitate de a susține cursurile online, dar studenților le-a plăcut foarte mult. Am avut profesori internaționali în fiecare săptămână, s-au făcut grupuri mici de discuție în fiecare zi și fiecare student s-a bucurat de părtășie și hrană spirituală, ceea ce a putut fi posibil doar prin prezența și lucrarea Domnului Isus în și prin fiecare dintre ei.

Cursurile biblice ASCENT, care s-au desfășurat în perioada 17.08 – 19.09.2020 au fost, de asemenea, un timp binecuvântat. În ciuda acestor vremuri de pandemie am avut 7 studenți, dintre care 4 au venit tocmai din Canada. Studenții au dezvoltat o legătură puternică între ei și fiecare a fost provocat într-un mod personal. Cel mai important lucru, însă, a fost că studenții au realizat și experimentat existența și prezența lui Dumnezeu prin studiile biblice, timpul de rugăciune și închinare, dar și prin celelalte activități care au fost planificate. Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru binecuvântarea, protecția și unitatea în Duhul, pe care le-am experimentat. Vă rog să continuați să vă rugați pentru studenți și mai ales pentru două dintre studente, care au auzit Evanghelia pentru prima dată!

Jerry

 

 

CONSTRUCȚIE

Partea de construcție a fost cea mai puțin afectată de starea de urgență și de pandemia actuală. În acest departament lucrarea nu a fost întreruptă. Lângă Complex de Cazare a mai fost construit în timpul lunilor de primăvară un loc de joacă pentru copii și am terminat încă 5 camere în clădirea nouă. Cu aceste 5 camere de la mansardă, care au fost date în folosință începând cu data de 18 iunie avem gata în momentul de față 10 camere.

Pentru Tronsonul 2 al Complexului de Cazare am așteptat mult timp și cu multă nerăbdare să primim autorizația, lucru care s-a întâmplat pe 27 august și pentru care Îi suntem foarte mulțumitori Domnului. 

Momentan zidim parterul de la Tronsonul 2 și până în decembrie vrem să ridicăm acoperișul și să punem țiglele, iar dacă Dumnezeu va îngădui să avem suficente resurse financiare vom încerca să punem și geamurile.

Totodată, în această vară s-au stricat și multe utilaje mari și în curând va sosi un escavator de la o firma din Germania.  Căutăm încă soluții pentru un alt tractor, dar toate acestea necesită noi resurse financiare. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru purtarea Lui de grijă de până acum în tot ceea ce ține de construcție!

Friedemann

 

EVENIMENTE VIITOARE

Mai sunt locuri disponibile la următoarele evenimente:

Weekend Excursii Montane
01.10.2020 – 04.10.2020

Tabăra pentru familii
29.10.2020 – 01.11.2020

C.A.M.P 2020

Având în vedere anul special, vom avea și un CAMP special – la care sunt invitați doar membrii Adunării Generale PdF. Ne-am fi dorit să fim împreună și cu voluntarii PdF fără de care nu putem desfășura evenimentele noastre, însă am decis această întâlnire în format restrâns pentru siguranța noastră, a tuturor.

Înscrierea se va face telefonic la 0760 616 710 sau prin email la receptie@pdf.ro

Facebook Youtube Instagram
Modify your subscription    |    Vizualizează online