Pentru ce căutaţi între cei morţi pe Cel ce este viu?

Aprilie 2022

CUPRINS:

Ucraina | Staff | Căutăm bucătar | Staff nou | Extindere teren PdF | Tabere de construcție | Școli Biblice | Evenimente viitoare

NU ESTE AICI, A ÎNVIAT ...

Dar ei le-au zis: "Pentru ce căutaţi între cei morţi pe Cel ce este viu? Nu este aici, ci a înviat. - Luca 24:5b,6a

Dintre toți ucenicii Domnului doar femeile și Ioan au fost acolo, pe deal, martori oculari la răstignirea lui Isus. Ele știau unde este mormântul lui Iosif din Arimateea, ucenicul care a cerut trupul lui Hristos de la Pilat pentru a-l îngropa. 

A fost probabil cel mai lung Sabat și cea mai însângerată sărbătoare de Paște pentru aceste femei care așteptau cu nerăbdare ziua întâi a săptămânii. Măcar să îl poată îmbălsăma așa cum trebuie pe cel pe care l-au iubit așa de mult.

Zorii zilei le-au găsit pregătite. Aveau toate miresmele la îndemână. Gata de drum. Gata să ajungă la cel pe care nu au apucat să îl jelească decât de departe. Frământate de întrebări, îngrijorate cu privire la cine va da la o parte piatra de la intrarea mormântului, conduse de un singur dor, ajung în fața mormântului ... iar acolo, inima aproape să sară afară din piept. 

Piatra dată la o parte, mormântul gol, unde e Isus? Cine l-a luat? Unde l-au dus de aici? 

Îngeri, haine strălucitoare și un mesaj: Pentru ce căutați între morți pe Cel ce este viu? Nu este aici, ci a înviat. Aduceți-vă aminte ce v-a spus ...

Hristos a înviat. Domnul lor era viu. Nu mai era nevoie de nici o mireasmă pentru îmbălsămare. Ce bucurie. Ce mare fericire. Da, El le spusese că va fi răstignit, dar și că a treia zi va învia. Repede, la ucenici, să ducă tuturor vestea bună a învierii.

Mormântul este gol. Pentru că Hristos a înviat. De atunci și până azi, prin moartea și învierea Sa fiecare om poate fi părtaș la viața Sa. Și eu și tu.

Asemenea ucenicilor, sunt mii de oameni în jurul fiecăruia dintre noi care stau închiși în cămăruța lor și au nevoie de această veste bună: Hristos a înviat și El aduce viață, pentru că El este adevărata viață. 

Esența Paștelui este o persoană: Isus Hristos!!!

Hristos a înviat!

Vă dorim sărbători pline de prezența Sa. 

 

TABĂRA DE SCHI AMCR

Mersul pe munte e o maiestuoasă exemplificare a vieții de credință. Pe schiuri, cu atât mai mult! Domnul Isus Însuși se retrăgea în solitudine ca să fie aproape de Tatăl Său, în rugăciune, pe munte. Astfel Își "încărca bateriile". La fel am făcut și noi în acele aventuroase zile ale taberei de ski de la Purtătorii de Făclie. Zile care au trecut repede, prea repede. Și asemeni unui copilaș care face primii pași în viață în cadrul familial cald și înțelegător față de căderile și neputința lui inițială, așa ne-am simțit și noi, începătorii în ale schiatului, alături de instructorii noștri, ce au dat dovadă de o răbdare de fier! Astfel, am reușit să facem primii pași în acest misterios, frumos și logic sport. Și suntem mai bogați în urma acestei experiențe ( și nu, nu mă refer la vânătăi sau febră musculară). Mă refer la bucuria de a-ți ridica literalmente „ochii spre munți", constatând că Domnul Isus îți întărește pașii și nu lasă să ți se clatine piciorul, te poartă pe brațe Atotputernice atunci când cazi și te cheamă la El când ești trudit. El face întristarea temporară a unei inițiale nereușite să se transforme într-o bucurie trainică ce durează deja de aproape două luni, de la finalizarea taberei, o bucurie anticipativă față de alte aventuri pe schiuri,  anul viitor, cu voia Lui!

Și bineînțeles, o tabără nu se poate numi "creștină", fără momente de studiu biblic. Ne-am bucurat de comentarii asupra afirmațiilor Domnului Isus asupra Persoanei Sale, totul la poalele munților,  creația Sa!

Îi mulțumesc Domnului Dumnezeu pentru oportunitatea acestei experiențe, pentru protecția Sa pas cu pas, pentru oamenii dragi și calzi întâlniți acolo, atât personalul cât și participanții la tabără, pentru zâmbetul ce-mi înflorește pe față când revăd în minte sau privesc pozele din acele zile, totul cu speranța unei noi ocazii de a pune în practică ce am învățat despre tainele schiatului.

Cu nostalgie,

A dumneavoastră Esther Pârvu, participant la evenimentul "AMCR - Tabăra de ski & snowboard 2022 (12 – 16 februarie)

UCRAINA

Au trecut mai bine de 50 de zile de la începutul războiului din Ucraina. Timp în care fiecare dintre noi am experimentat diferite emoții și am acționat în diferite moduri pentru a fi de folos celor care au fost nevoiți să își părăsească țara, în căutarea siguranței pentru ei și pentru familiile lor.

Și noi, la PdF, ne-am pus în slujba Domnului și a semenilor noștri din Ucraina care aveau nevoie de un loc de adăpost pentru o vreme, în călătoria lor spre alte destinații, în mod special, spre Germania.

Despre Mariupol am auzit chiar din primele zile ale războiului, pentru că am găzduit o familie numeroasă din Mariupol. Mama, tata și 10 copii, unii naturali, alții înfiați au fost parte din primul grup care a trecut pe la noi. Abia ce își terminaseră casa, iar acum aveau lucrurile împachetate în câteva genți, în drum spre Germania. Au plecat chiar în primele zile, cât încă Mariupol nu era încercuit de armata rusă... 

Un alt grup de 20 de persoane, format dintr-o familie extinsă a sosit de la Odessa într-o seară pe la ora 23.00. Erau deja de patru zile pe drum, extenuați de oboseală. Au lăsat în urmă o parte din bărbați, care nu aveau voie să părăsească Ucraina și un frate care se afla pe front.

Puteți citi mai multe despre grupele care au trecut pe la noi prin centru accesând următoarele linkuri:

Cu aproximativ două săptămâni în urmă, o echipă din staff-ul PdF a fost în Ucraina cu un transport umanitar. Suntem în contact cu o organizație internațională care slujește în Ucraina și am dus aproximativ 4 tone de alimente și produse de igienă, ajungând la aproximativ 300 km de Siret, în direcția Kiev. Ei, la rândul lor au dus o parte din lucruri mai înspre est, către zona de război, iar altele le-au folosit pentru refugiații care le calcă pragul casei în fiecare zi. Mai multe detalii despre această călătorie și lecțiile ei le găsiți în următorul link:

În continuare suntem disponibili să oferim slujirea noastră refugiaților care au nevoie de un loc temporar de găzduire și probabil vor mai urma câteva călătorii către Ucraina în timpul care urmează. De asemenea, una din călătoriile misionare cu Școala Biblică dorim să o facem într-o zonă unde putem să ne implicăm în slujirea cu refugiații. 

 

STAFF

Fiind copii ai lui Dumnezeu avem un viitor sigur și mereu un motiv de bucurie. Dar aceasta nu înseamnă că viața nu are provocări. Jonathan si Amelia au trecut recent printr-un timp dificil în ce privește sănătatea lor. Jonathan a fost accidentat de două ori la schi, prima dată la umăr și ulterior la genunchi. Un schior a intrat cu viteză în el. Fisurile la umăr și la tibie s-au sudat, iar acum face recuperare. Ne rugăm pentru o recuperate completă. Amelia a avut infecții în gât, gură și pe piele. După ce antibioticul nu a avut efect și toate testele au ieșit negative starea ei a devenit critică și  am decis să o trimitem în Statele Unite. Tratamentul de acolo a oprit infecția însă, cele peste 60 de teste făcute, nu au putut depista cauza. Amelia s-a refăcut parțial şi s-a întors pe 1 aprilie în țară. Încă nu lucrează, continuă să ia tratamentul prescris în State și se va întoarce acolo pentru alte două săptămâni pentru supraveghere medicală și alte teste. Mulțumim pentru rugăciunile voastre!

CĂUTĂM BUCĂTAR

După 10 ani de slujire la bucătăria Centrului PdF bucătarul nostru, Ciprian Mittelstaedt, va pleca din echipă în luna octombrie. Ne rugăm ca Domnul să-i răsplătească slujirea și sacrificiul pe care l-a făcut împreună cu familia sa în toți acești ani și să binecuvânteze următorii pași în viața lor ca familie.

Cu această ocazie anunțăm și faptul că suntem în căutarea unei persoane care să ocupe acest post. Ca echipă PdF formăm o comunitate creștină și slujim împreună lui Dumnezeu de aceea căutam o persoană care trăiește într-o relație vie cu Isus și se regăsește în valorile PdF. Pentru detalii vă rugăm accesați acest link:

Mai multe informații

Voluntari pe perioadă de un an

Lucrarea PdF, toate evenimentele și programele noastre nu s-ar putea face fără ajutorul voluntarilor, care completează munca staff-ului nostru în domeniile: construcție, întreținere, menaj și bucătărie.      

Cu această ocazie anunțăm că un post de voluntar pentru un an de zile începând cu luna septembrie 2022 pe domeniul bucătărie & menaj (housekeeping) este vacant. Dacă sunteți interesați sau cunoașteți persoane care ar fi interesate și doriți mai multe detalii, vă rugăm accesați următorul link: 

STAFF NOU

Bună! Sunt Christina. De obicei spun că sunt din București, dar m-am născut în Statele Unite.

Am auzit de PdF după participarea mea la școala biblică Capernwray din Anglia. De atunci, am început sa vin în tabere ca voluntar. Și acum, după mai mulți ani de voluntariat în taberele de Xploratori și de câteva ori cu școala biblică, am venit în sfârșit la PdF full-time ca să ajut cu programul de școala biblică și să mă ocup de înscrieri și comunicarea cu studenții. Îmi place să lucrez cu tinerii și studenții și mă bucur că Îl pot servi pe Dumnezeu într-un loc unde eu am fost atât de binecuvântată în ultimii ani.

EXTINDERE TEREN PDF

Lucrarea spirituală prin tabere și conferințe de la PdF s-a extins foarte mult în ultimii ani. Mai ales taberele de copii și adolescenți sunt foarte căutate și locurile se ocupă extrem de repede. Ne pare rău pentru toți cei care nu prind locuri în taberele noastre! Ne dorim să putem primi mai mulți oameni și prin aceasta să dăm posibilitatea mai multora să audă Evanghelia. 

Un prim pas în această direcție este planul nostru de a extinde terenul Asociației PdF. Doi vecini ne oferă terenurile lor spre cumpărare. De asemenea, o parte a terenului pe care momentan îl folosim, deși nu aparține PdF-ului, trebuie cumpărat. Acum că s-a ivit posibilitatea aceasta, am decis cu încredere în providența lui Dumnezeu să cumpărăm aceste terenuri.  

Pe site-ul nostru găsiți informații detaliate legate de situația terenurilor și modalitatea în care puteți să ne sprijiniți.

Mai multe informații

În prezent nu avem finanțele necesare, dar avem încredere că Domnul Isus va face posibilă extinderea, dacă este voia Lui, iar dacă EL vă pune pe inima să ne sprijiniți financiar, vă suntem recunoscători. 

TABERE DE CONSTRUCȚIE

După mulți ani, în această vară organizăm din nou o tabără de construcție. Avem două proiecte importante unde nu este necesar ca muncitorii să aibă o calificare deosebită, ci doar voință și o mână de lucru. 

  1. Trebuie să consolidăm protecția malului râului
  2. Vrem să pavăm o parte dintre alei ca să se poată circula mai curat între case. 

Dacă doriți să ne sprijiniți în mod practic, vă place munca și părtășia, sunteți bine veniți.

Mai multe detalii

ȘCOLI BIBLICE

Școala Biblică de toamnă (FBS) 2021: Chiar dacă am avut câteva cazuri de COVID în acest semestru, studenții noștri au reușit totuși să se bucure de timpul lor și să crească în relația cu Hristos și unii cu alții. Acesta a fost primul nostru semestru de toamnă, care a însemnat un timp de învățare pentru toți cei implicați. În final toată lumea a fost mulțumită de rezultate. Studenții au crescut în cunoștințele lor despre Biblie și a fost oarecum posibil să facă câteva ieșiri de evanghelizare. I-am putut duce la Mangalia unde au fost o mare încurajare pentru biserica locală. De asemenea, i-am putut vizita pe Vali și Emilia Biță în Rosetti unde studenții au ajutat la reconstruirea casei lor.

Așteptăm cu nerăbdare să avem din nou acest semestru și anul acesta!

Școala Biblică de toamnă (FBS) 2021: Chiar dacă am avut câteva cazuri de COVID în acest semestru, studenții noștri au reușit totuși să se bucure de timpul lor și să crească în relația cu Hristos și unii cu alții. Acesta a fost primul nostru semestru de toamnă, care a însemnat un timp de învățare pentru toți cei implicați. În final toată lumea a fost mulțumită de rezultate. Studenții au crescut în cunoștințele lor despre Biblie și a fost oarecum posibil să facă câteva ieșiri de evanghelizare. I-am putut duce la Mangalia unde au fost o mare încurajare pentru biserica locală. De asemenea, i-am putut vizita pe Vali și Emilia Biță în Rosetti unde studenții au ajutat la reconstruirea casei lor.

EVENIMENTE VIITOARE

Weekend Excursii Montane (07 – 10 iul.)
3 excursii montane cu diverse niveluri de dificultate în munții Bucegi, Ciucaș și Piatra Craiului.
Înscrieri
Max Bike (17 – 23 iul.)
O tabără pentru cei care îndrăgesc mountain biking-ul şi natura, care îmbină trasee în contextul unor peisaje deosebite, amuzament, sport, relații, dar şi multe aplicaţii pentru viață.
Înscrieri
Outdoor Challenge (24 – 30 iul.)
Este o tabără pentru tinerii care iubesc activităţile “outdoor”.
Înscrieri
Supraviețuire Montană (11 - 21 aug.)
Mountain Survival este o tabără care ți se adresează dacă ești pasionat de peisaje alpine, entuziasmat de dezvoltare personală și interpersonală, doritor să-ți depășești limitele.
Înscrieri
Weekend Excursii Montane (29 sept. – 02 oct.)
3 excursii montane cu diverse niveluri de dificultate în munții Bucegi, Ciucaș și Piatra Craiului.
Înscrieri
facebook  youtube  instagram 
Modify your subscription    |    Vizualizează online