o vară în care am vestit Evanghelia

Octombrie 2022

CUPRINS:

ASCENT | Proiecte Noi | Şcoli Biblice | Construcție Staff NouMotive de Rugăciune | La Revedere | Calendar 2023 

O VESTE BUNĂ

Cât de frumoase sunt pe munți picioarele mesagerului care vestește pacea și aduce vești bune, care vestește mântuirea și spune Sionului: „Dumnezeul tău împărățește!“ Isaia 52:7

Acest verset din Isaia 52 exprimă într-un mod foarte imaginativ cât de binevenită este o veste bună când ai nevoie de ea. Isus a împlinit această profeție. El a adus mântuirea noastră şi El este Dumnezeul nostru care domnește. Este o bucurie mare să vestim Evanghelia, vestea bună de eliberare prin Isus.

Am finalizat din nou o vară în care am vestit Evanghelia, şi, ca întotdeauna, a fost multă muncă dar și multă bucurie. Va împărtășim în acest circular din aceste bucurii, unele mai în detaliu, altele pe scurt. Ne bucurăm că avem un nou bucătar, Robert Topală, care se va prezenta mai jos. Am încheiat vara cu doua festivități de bucurie la distanța de o săptămâna: nunta lui Daniel si Abigail Trumpp și a lui Jonathan și Amelia Beck, toți patru staff la PdF. Taberele au fost toate pline si Domnul Isus a vorbit participanților. Școlile Biblice încep să crească în număr; la Ascent am avut 8 studenți și la FBS (școala de toamna) avem 18 studenți din care 5 vor rămâne pentru un an. Din luna iulie folosim toate camerele din corp cazare, lucru care a mărit semnificativ capacitatea noastră de camere, la fel și confortul pentru oaspeți.

Am avut parte și de multe provocări: mașina de spălat vase a fost stricată în timpul verii, aripa 2 a corpului de cazare a fost inundată datorită unei țevi sparte, mașinile au avut nevoie în permanență de reparații, lupte spirituale, accidentari... Dar vrem să ne bucurăm fiindcă avem motive de bucurie și Pavel ne învață să ne uitam la Isus și să ne bucurăm în El.

ASCENT

La Școala Biblică de Aventura ASCENT au participat 8 studenți din 6 țări. Privind înapoi pot spune că sunt plin de mulțumire. Grupul a devenit o echipă puternică care a acceptat provocările și studenții au crescut individual și în interacțiune ca grup. Am condus acest program împreuna cu Eli, fostă voluntară la PdF, cu ajutorul lui Jonathan si Stefan, iar pentru două săptămâni am avut pentru lecții biblice profesori din Austria și Germania.

Experiențele în creația lui Dumnezeu la survival, mountainbike și cățărat au oferit multe ocazii de învățare și de discuții personale și am fost martor la o schimbare deosebită în viețile studenților. Deja avem studenți înscriși pentru anul viitor și ne bucurăm că acest program prinde contur.

Eberhard Beck

Proiecte Noi

În primăvară am anunțat Proiectul extindere centru PdF. Lucrarea Pdf s-a dezvoltat la limita capacității noastre și vedem călăuzirea Domnului să cumpărăm încă două parcele de teren pentru a pune bazele pentru extindere.

Chiar dacă lucrurile merg greu, am avansat. Am putut obține planul parcelar pentru toate parcelele în afară de ultima parcelă la care se mai lucrează. Primul lot vecin a fost deja cumpărat în întregime, cu 100.000 euro. Este o minune pentru noi că am avut finanțele necesare. După ce va ieși planul parcelar pentru ultima parcelă, dorim să o achiziționăm si pe aceasta. Dacă doriți să sprijiniți financiar acest proiect suntem recunoscători.

Mai multe informații

ȘCOLI BIBLICE

Am avut plăcerea de a primi 18 studenți pentru semestrul acesta de toamnă! Aceasta este o creștere mare față de cei patru studenți din toamna trecută! De asemenea, suntem recunoscători pentru echipa școlii biblice pe care o avem, cu Christina Mihai ca asistent pentru comunicații, registratură și program al școlii biblice, Krystal Wisdom ca RA (asistent rezidențial) și Jonathan Bird ca RA. Așteptăm cu nerăbdare modul în care Dumnezeu va lucra în viețile studenților și anticipăm un semestru de transformare și creștere.

Jerry Baker

CONSTRUCŢIE

Înainte de Paște am reușit să terminăm camerele de la mansardă ale tronsonului 2. Ultimele camere din tronsonul 2 au fost finalizate la sfârșitul lui iulie. Asta înseamnă că acum toate camerele din clădirea nouă sunt folosite. În această toamna mai vrem să lucrăm la fațada de la complex cazare. La iarnă este planificat să continuăm lucrarea din interior la complex cazare - la bistro, casa scărilor și în beci. La primăvară vrem să continuăm din nou cu exteriorul clădirii. La prima vedere, clădirea pare finalizată, dar mai avem un pic de făcut pană va fi gata.

În luna iunie am avut o tabără de construcție în care am lucrat la râu, iar în septembrie, după mulți ani de așteptare, au fost puse pavajele la terasele caselor de staff. Proiectul acesta a fost gândit să îl facem împreuna cu încă o tabără de construcție dar, din păcate, pană la urmă nu a mai venit nimeni să ajute. Tot staff-ul a lucrat împreună pentru câteva zile ca să pună pavajele.

Pe lângă hidrocentrală, în luna august am pus și panouri fotovoltaice pe acoperișul de la corp cazare care să ajute la micșorarea facturii de curent.

Friedemann Heienbrock

STAFF NOU: AVEM BUCĂTAR!

Salut! Noi suntem familia Topală: Robert, Fivi și Leah. Ne place natura, ne plac drumețiile, ne face plăcere orice activitate în aer liber. Un alt lucru pe care îl avem în comun este mâncarea. Nu doar să ne bucurăm de o masă gustoasă dar să și gătim una. Care este numitorul comun? PDF. Când ni s-a deschis această ușă, ne-am dat seama că este locul potrivit unde Dumnezeu ne vrea pentru următoarea perioadă, locul unde ne dorim să creștem, să ne maturizăm și să slujim.

MOTIVE DE RUGĂCIUNE & MULȚUMIRE

PdF depinde foarte mult de ajutorul voluntarilor care vin pe termen lung. Rugați-vă să avem ajutorul necesar în toate departamentele pe tot parcursul anului. Dacă sunteți interesați sau cunoașteți persoane care ar fi interesate și doriți mai multe detalii, vă rugăm accesați următorul link: 

Suntem mulțumitori pentru familia Bird, venită recent din Canada, care ne-au căutat pe noi și s-au oferit să vină și să ajute împreună cu toată familia. Ei vor rămâne până în iunie 2023. 

LA REVEDERE!

La CAMP ne-am luat rămas bun de la Ciprian și Irina Mittelstadt împreună cu copiii lor și de la Sylvia Rempel.

Ciprian s-a alăturat PdF-ului în anul 2012 ca bucătar. În toți acești ani a gătit mii de mese și a îndrumat nenumărați voluntari în bucătărie. Sylvia, care a venit inițial ca studentă la școala biblică în 2019, a rămas apoi ca voluntară și pe urmă a devenit parte din staff, ajutând cu programe și tabere. Le suntem foarte recunoscători pentru toată slujirea și ajutorul lor în toți acești ani. Rugați-vă ca Domnul să-i binecuvânteze și să-i ghideze în tot ce urmează. 

CALENDAR 2023

facebook  youtube  instagram 
Modify your subscription    |    Vizualizează online