un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi

Martie 2023

CUPRINS:

Tabere de Schi| Evenimente Viitoare | Tabere de Vară| ASCENT | Motive de Rugăciune

DOMNUL OȘTIRILOR ESTE CU NOI ...

(Către mai marele cântăreţilor. Un psalm al fiilor lui Core. De cântat pe alamot. O cântare.) Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. De aceea nu ne temem, chiar dacă s-ar zgudui pământul şi s-ar clătina munţii în inima mărilor. Chiar dacă ar urla şi ar spumega valurile mării şi s-ar ridica până acolo de să se cutremure munţii. - (Oprire) Psalmul 46:1-3, 11

Psalmul 46 este scris de fiii lui Core. Fiii acelui Core care alături de Datan și Abiram au pornit o răscoală împotriva lui Moise și Aaron. Judecata lui Dumnezeu față de ei a fost foarte drastică: pământul s-a despicat și i-a înghițit pe ei, averile lor și casele lor (Numeri 16). Cu toate că judecata lui Dumnezeu a fost rostită împotriva capilor de familie și a familiilor lor, Cuvântul lui Dumnezeu ne spune că în acea circumstanță “fiii lui Core n-au murit” (Numeri 26:11).

Prin urmare, acești poeți, atunci când compun Psalmul 46 nu vorbesc doar în sens figurat despre ancorarea lor în Dumnezeu, indiferent de circumstanțele exterioare; ei chiar știu ce spun pentru că sunt supraviețuitorii unui astfel de cataclism.

Privind spre noi, spre provocările prin care trecem la nivel individual, la nivel de lucrare, la nivel național sau chiar la provocările majore din această lume (cutremure, război, etc) avem în fiecare zi două alternative: să ne lăsăm inimile paralizate de frica a ceea ce este sau s-ar putea întâmpla ori să spunem ca și fiii lui Core: de aceea nu ne temem ...

De ce nu ne temem? Pentru că privim spre Domnul, spre caracterul Lui, spre purtarea Lui de grijă, spre suveranitatea Lui, spre faptul că El este cu noi. Iar când privim spre El inima ni se umple de încredere că Tatăl nostru este un Tată bun căruia nu-i scapă lucrurile de sub control cu privire la copiii Săi.

Noi, la PdF am început anul 2023 și prin urmare sezonul de schi, modificând schimbările pe care le-am făcut în planurile noastre. Am făcut o tabără de iarnă pentru copii unde am găsit zăpadă doar luând gondola spre Postăvaru. În a doua tabără am schiat două zile și jumătate. Următoarele două tabere le-am anulat ... apoi a venit zăpada.

Cu toate acestea, privirile noastre continuă să rămână ațintite spre Cel care ne-a chemat, care are grijă de noi și care ne folosește pentru a lărgi Împărăția Sa.

Pe voi, toți cei care sunteți alături de noi prin rugăciune, încurajare, voluntariat, gânduri bune, dărnicie, sfat și multe alte feluri dorim să vă încurajăm cu ultimul verset din Psalmul 46, verset care este repetat de două ori în acest psalm: Domnul oştirilor este cu noi. Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi.

Această realitate nu se schimbă nicicând cu privire la toți cei ce se încred în Domnul.

Dumnezeu să vă binecuvânteze,

Florin Șaitiș

TABERE DE SCHI

Cu toate că startul taberelor de iarnă a fost puțin mai greoi, din cauza lipsei zăpezii, totuși ne-am bucurat de câteva tabere de schi și snowboard binecuvântate de Domnul.

El ne-a oferit protecția Sa, astfel nu am avut accidente majore, am avut timp bun de relaționare și participanții au fost provocați mai mult în a crește în relația lor cu Isus.

Andreea Bojoga ne-a scris cum a fost pentru ea în tabăra de schi:

Doar câteva zile ieșite din cotidian… zile cu oboseală fizică și odihnă sufletească, slujiți de dragostea lui Hristos prin echipa PdF, de la instructorii răbdători, umili, cu simțul umorului și pozitivi până la bucătăria mereu cu zâmbetul pe buze. Câteva zile în care să-L vedem din nou pe El, în munții mai ușor sau mai greu de cucerit, în viscol sau peisaje de neuitat. Câteva zile în care să prindem mai mult curaj cu schiurile în picioare și mai mult drag de acest sport. Mulțumim, PdF!   

EVENIMENTE VIITOARE

Nou! Seminar Pentru Cupluri

Seminarul pentru cupluri este un retreat pentru cupluri căsătorite, la care să participe fără copii. Relația de cuplu este ceva deosebit, dar trebuie învățată. Inițiată de Dumnezeu pentru a reflecta relația dintre Dumnezeu și poporul Său, are o semnificație deosebită și merită o investiție. Acest seminar are ca scop adâncirea și revitalizarea relației de cuplu.

Ca vorbitori îi avem pe  Freddi si Uli Lukesch, directori la Schloss Klaus Austria, care au mulți ani de experiență cu seminarii pentru cupluri. Discursurile lor ne vor inspira pentru discuții în doi, în care reflectăm și lucrăm împreună la subiecte relevante pentru relația noastră. Subiectele incluse sunt: comunicare, reconciliere, completare, viață spirituală comună. Pentru cei care doresc, va exista și ocazia pentru consiliere. Dorim să creăm un mediu relaxat, de aceea am pregătit și activități relaționale și distractive. 

Înscrie-te la seminar

Conferința Națională CCI

Dacă ești implicat în organizarea de tabere creștine și cauți inspirație sau idei noi, te invităm la Conferința Națională CCI 2023.

Dorim să avem un timp de părtășie cu voluntarii, reprezentanții bisericilor care organizează tabere, precum și cu proprietarii sau administratorii centrelor de tabără.

Scopul evenimentului este ca prin seminarii, discuții și ateliere organizate să descoperim cum ne poate folosi Dumnezeu într-un mod relevant în cadrul taberelor și nu numai. Vârsta minimă de participare este 16 ani.

Înscrie-te la conferință

Curs de Învățare prin Experiență

Un training practic pentru liderii creștini care vor să implementeze în lucrarea lor învățarea prin experiență. Vom învăța cum să facilităm jocuri de echipă (team building) și cum să transmitem lecții creștine prin ceea ce experimentăm în excursii în natură și activități outdoor.

Cursul se adresează celor care doresc să se folosească de învățarea prin experiență în lucrarea creștină. În mod special, ne adresăm liderilor voluntari PdF care slujesc cu noi în programele şi taberele organizate de Asociația Purtătorii de Făclie.

Înscrie-te la curs

Alte evenimente de primăvară:

Weekend pentru Femei: 12-14 mai

Tabără Tătici-Copii: 2-5 iunie

VINE VARA

Înscrierile pentru taberele de vară încep în aprilie şi datele sunt afișate în descrierea evenimentelor pe site.

Tabere pentru copii şi adolescenți:

Micii Exploratori: 18-24 iunie

Tineri Exploratori: 9-15 iulie

Xploratori: 6-13 august

 

Tabere Pentru Adulți:

Max Bike: 9-15 iulie

Outdoor Challenge: 16-22 iulie

Supraviețuire Montană: 22 iulie-1 august

ASCENT

ASCENT este o Școală Biblică de Aventură bazată pe învățare prin experiență, care implică trupul, sufletul și spiritul. Învățarea se face prin lecții biblice, descoperirea paralelelor între experiența în natură și Scriptură, și reflecție personală. Sala de lectură este natura, creația lui Dumnezeu.

Programul este conceput să conducă studenții într-o relație mai profundă cu Domnul Isus. Instruirea și provocările conduc spre creștere atât pe plan individual cât și colectiv, făcând parte dintr-o echipă.

ASCENT se desfășoară in perioada 6 august-9 septembrie și este la jumătate de preț pentru participanții români. Vârsta minimă de participare este 18 ani.

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

Școala biblică de misiune începe din nou pe 2 aprilie. Rugați-vă pentru studenții care vor venii ca să crească în relația lor cu Dumnezeu și să fie o binecuvântare prin slujirea lor în activitățile de misiune pe care le vor face. Vor veni studenți noi dar și patru studenți care au participat la școala biblică de toamnă și care se întorc pentru școala de misiune. Ne rugăm și pentru mai multe înscrieri la școlile biblice, inclusiv din partea tinerilor români.

Echipa noastră de construcție este plecată în Grecia pe insula Skopelos pentru câteva săptămâni ca să ajute la un proiect de construcție la centrul Kingfisher, Torchbearers. Rugați-vă pentru protecția lor și succes în muncă.

La sfârșitul lunii martie vom avea o întâlnire de rugăciune cu consiliul director PdF în care împreună vom căuta voia Domnului pentru planurile și proiectele viitoare.

facebook  youtube  instagram 
Modify your subscription    |    Vizualizează online