Update august 2017

Cum am avansat cu construcția înainte și în timpul taberelor de vară

Din aprilie, când am oferit informații despre lucrarea de construcție, au avut loc multe schimbări. Datorită automatizării hidrocentralei avem acum permisiunea de a o folosi.

Friedemann a făcut această automatizare, împreună cu Tobi și Markus din Germania. Fără abilitățile și cunoștințele lor, automatizarea nu ar fi fost posibilă anul acesta.

Am terminat de construit și noua căbănuță chiar înainte să înceapă prima tabără de vară. Astfel am putut-o folosi pe tot parcursul verii.

Înainte și în timpul taberelor de vară nu ne-am ocupat doar de munca obișnuită pentru acest sezon, cum este tăiatul ierbii. Pe lângă asta am putut termina și alte proiecte precum construirea unui șanț de apă în fața șurii. Am făcut și locuri noi de parcare, am construit un pod care leagă clădirea principală de casele pentru angajați și am făcut și un nou loc pentru uscarea hainelor și a lenjeriilor de pat.

În ultimele săptămâni am început să construim un teren de sport multifuncțional, unde oaspeții sau studenții de la Școala Biblică vor putea juca fotbal, baschet, hochei, tenis și alte sporturi. Am pregătit solul și după ce terminăm cofragul și plasarea fierului beton vom putea turna betonul.

În urmă cu ceva timp am plănuit să ne apucăm de un proiect mai mare, iar în septembrie îl vom și începe (proiectul pentru casa de oaspeți). Am făcut deja câteva pregătiri, iar acum așteptăm să primim autorizația de construcție pentru a putea începe săpăturile. Primirea acestei autorizații necesită mult timp și efort, pentru că nu este ușor, dar colegul nostru, Felix, se ocupă de această parte.