Istoric

În 1990, un pastor evanghelic din Braşov, profitând de libertatea de după revoluţie, a vizitat Centrul „Purtătorii de Făclie” din Austria, „Schloss Klaus”. Din această vizită a rezultat un proiect misionaral „Schloss Klaus”, prin care lucrarea Bisericii Evanghelice C.A. în limbă germană din România a fost sprijinită.

În 1997, „Schloss Klaus” a trimis pe Eberhard şi Elke Beck ca misionari în România pentru a sprijini şi dezvolta lucrarea începută care cuprindea păstorirea unei biserici în Prejmer, dezvoltarea lucrării de tineret în Braşov şi, la nivel naţional, organizarea „Săptămânilor biblice ale copiilor”.

Pe 7 iulie 2001, a fost înfiinţată Asociaţia „Purtătorii de Făclie” în România, cu scopul de a dezvolta o lucrare misionară interconfesională şi în limba română.

În vara anului 2003, a fost organizată prima tabără de corturi în limba română, „Micii Exploratori”, pentru copii, în colaborare cu lideri din diferite biserici.

Tot în 2003, Dumnezeu a făcut posibil, printr-o serie de circumstanţe minunate, să achiziţionăm un teren deosebit de frumos la poalele Munţilor Bucegi, la 6 km de oraşul Râşnov, jud. Braşov.

Pe 13 august 2005, au început lucrările de construcție în regie proprie ale Centrului PdF.

În februarie 2006, începe lucrarea social-misionară cu copiii în Codlea, care s-a încheiat în vara lui 2012.

Tot în 2006, PdF începe, în parteneriat cu Daniel Horst, de la „JUROPA”, reţeaua de cluburi de copii „Micii Exploratori”.

În 2008, instalăm prima parte de la „Traseul de frânghii”, cu ajutorul centrului din Suedia. Acest „Traseu de frânghii” este primul pas în a dezvolta învăţarea prin experienţă în aer liber.

În 2012, clădirea principală a Centrului PdF este finalizată. Un vis dat de Dumnezeu s-a împlinit. Putem folosi centrul pe tot parcursul anului, ceea ce ne oferă noi posibilităţi de a extinde lucrarea.