Voluntariat

Echipa PdF dorește să încurajeze voluntariatul în Romania și caută voluntari care se alătură echipei PdF și voluntarilor internationali pentru un an. Un bonus excepțional este participarea gratuită la Școală Biblică de Misiune din primăvară. 

Dacă dorești să investești un an din viața ta într-un voluntariat care, cu siguranță te va schimba și pe tine, PdF este locul potrivit pentru tine.

Te vei alătura unei echipe internaționale de voluntari, vei locui la Centrul PdF din Râșnov, vei dezvolta relații cu oameni din România dar și din alte culturi, vei ajunge la un nou nivel în relația cu Dumnezeu, vei învăța diferite abilități practice și vei avea parte de o experiență transformatoare în cadrul Școlii Biblice de Misiune.

Câteva informații generale despre acest tip de voluntariat:

Perioada: un an, începând cu luna septembrie

Responsabilități:

 • Septembrie – Martie: implicare în housekeeping și bucătărie sau în echipa de construcție
 • Aprilie – Iunie: student la Școala Biblică de Misiune
 • Iunie – August: implicare în Summer Team

Ce oferim:

 • Cazare și masă pe toată perioada voluntariatului;
 • Instruire pentru domeniile în care va fi implicat voluntarul;
 • Sponsorizare integrală a Școlii Biblice de Misiune;
 • Mentoare personală pe parcursul întregului an;
 • Un seminar de o săptămâna împreuna cu ceilalți  voluntari.
 • O comunitate internațională unde îl poți cunoaște mai bine pe Hristos.
 • Pentru mai multe informații, te rog să ne contactezi la adresa de email: helpus@pdf.ro

Lucrarea PdF este menținută prin ajutorul oferit de către voluntari. De aceea căutăm oameni motivați și dedicați, dispuși să se alăture echipei noastre pentru o perioadă limitată de timp. Suntem interesați în special de voluntari care pot veni pentru un an de zile, începând din luna iunie sau septembrie. Pentru voluntariat ca instructor de schi /snowboard sau în construcție  acceptăm și voluntari pe perioade mai scurte. Poți sluji ca voluntar în următoarele domenii:

Echipa de ospitalitate întreține curățenia în clădire, pregătește camerele pentru grupuri și gătește pentru musafirii noștri.

Echipa de construcție și întreținere are o paletă variată de activități, întrucât noi dezvoltăm și întreținem centrul (6 ha) în regie proprie: construirea și amenajarea unei clădiri, reparații, întreținerea spațiilor verzi și amenajări diverse pentru musafiri. Căutam oameni cu abilitați în construcție

Instructor Schi și Snowboard Pentru taberele de schi și snowboard căutam voluntari care ne pot ajută cu instruire schi /snowboard pe pârtie  și cu elemente de program. Condițiile cerute sunt: abilități superioare de schi/snowboard și participare la trainingul nostru pentru instructor schi/snowboard

Îngrijire copii Echipa Pdf are multe familii tinere cu copii mici. Este nevoie de o voluntară care să sprijine familiile, mai ales în timpul când se desfășoară activități de tabere și programe. Este necesară o dedicare pentru un an și vorbirea limbii engleze sau germană.

Voluntarii pe termen lung de la PdF primesc un mentor pe toată perioada în care lucrează la PdF și li se oferă și posibilitatea de a sluji săptămânal în cluburile locale de Micii Exploratori.

Pentru mai multe informații, nu ezitați să ne contactați la helpus@pdf.ro

Aveți oportunitatea de a sluji alături de echipa PdF ca lideri voluntari în taberele de vară. Conceptul taberelor Mici Exploratori şi Tineri Exploratori este bazat pe ajutorul unei echipe de lideri voluntari care, fie vin împreună cu un grup de participanţi, fie doresc să se implice într-o tabără. Ca lider voluntar acumulezi experienţă şi cunoştinţe în lucrarea cu copiii sau adolescenții, dezvolți abilitatea de a lucra în echipă, slujești și legi relaţii de durată cu participanții şi ceilalţi lideri.

Liderii voluntari sunt implicați în activităţile administrative, spirituale şi de program ale taberei, în funcţie de darurile fiecăruia şi de nevoile care sunt în tabără.

Condiţiile pentru a sluji ca lider voluntar în tabără sunt:

 • adolescent sau tânăr creştin născut din nou;
 • participarea în luna aprilie la CORT– Conferinţa de Organizare şi Rugăciune pentru Tabere;
 • participarea la timpul de pregătire înaintea taberei (3 zile pentru Mici Exploratori, respectiv 2 zile pentru Tineri Exploratori);
 • o recomandare din partea pastorului sau a unui alt lider din biserica voluntarului.

Costul pentru CORT, timpul de pregătire şi tabară este suportat de către PdF.

Dacă eşti interesat să slujeşti împreună cu noi ca voluntar într-una din taberele din vară, te rugăm să ne contactezi până la data de 15 martie la florin.saitis@pdf.ro sau la 0766 104 420 (Florin Şaitiş).

Echipa de Vară (Summer Team) sprijină echipa PdF în perioada de vară, perioadă în care mulți oameni trec pe la centrul PdF și în care avem ocazii deosebite să povestim despre Isus. Căutăm voluntari care sunt dispuși să ajute în mod practic (Support Team) în bucătărie, gospodărire și îngrijire teren, sau care vor face parte din “Program Team”. Voluntarii trebuie să-și ia angajamentul să slujească minim 3 săptămâni în intervalul: mijlocul lunii iunie – mijlocul lunii septembrie. Fiindcă va fi o echipă internațională de voluntari se va comunica  în limba engleza la întâlnirile de “Summer Team”.

Ca voluntar în Summer Team vei fi instruit, în primul rând, să facilitezi Traseul de Frânghii și Inițiativele în echipă și cum să le folosești pentru a împărtăși dragostea lui Dumnezeu cu ceilalți.

 • Echipa de program (Program Team) va fi o echipa mixtă de 6-8 voluntari, români și străini, care vor ține elemente de program în tabere. Ei vor pregăti și organiza elemente precum: jocuri strategice, competiții sportive, focul de tabără și traseul de frânghii. De asemenea, vor mai prelua și responsabilități în administrarea echipamentului, curățenie și  schimbul intre tabere, și transportul participanților cu mașinile Asociației. Prima săptămână va fi o săptămâna de instruire și este obligatorie pentru slujirea în echipa de program.
 • Echipa de suport practic (Support Team) va ajuta în domenii precum: gospodărire și întreținere (tuns iarba) pentru a păstra curățenia și aspectul plăcut al centrului, bucătărie pentru a prepara și servi mesele. Vor avea însă și ocazia de a participa la activități distractive și să relaționeze cu participanții din taberele pentru copii și adolescenți.
 • Traseul de Frânghii este utilizat în mod deosebit în taberele de vară. Voluntarii de la Program Team și de la Support Team vor avea ocazia să fie instruiți și să faciliteze Traseul de Frânghii pentru a comunica participanților, pe această cale, despre Isus . Condiția este să poată sluji pentru minim 6 săptămâni și să participe la training-ul din prima săptămână.

Pentru mai multe informații nu ezitați să ne contactați la: summerteam@pdf.ro